Nevropsihiatrične Bolezni In Zdravljenje

zdravje, zdravstveno varstvo način življenja, ki teče

Tradicionalna Kitajska zdravje prepričanja, sprejeti celovit pogled poudarja pomen okoljskih dejavnikov, ki povečuje tveganje za bolezni. To lahko traja nekaj časa, da si opomore od pljučnice. Nekateri ljudje bolje počutijo in so sposobni, da se vrnejo v svojo normalno rutino, v enem tednu. Za druge ljudi, to lahko traja mesec ali več. Večina ljudi še naprej utrujeni za približno mesec dni.
Ustrezen počitek je pomembno, da se ohrani napredku v smeri popolno okrevanje in da se prepreči ponovitev. Ne hitite, je vaše okrevanje! Pogovorite se s svojim zdravnikom o tem, kdaj se lahko vrnete nazaj v svojo normalno rutino.

Prilagojene zdravstvenega varstva ne gre samo za zdravljenje in tudi preprečevanje bolezni pri posameznih bolnikih. To je tudi razmislek o zdravstveni sistem za prihodnje generacije. Personalizirana medicina lahko poda učinkovitosti, ki bo za zdravstvene sisteme, trajnostno ki se soočajo z višjimi stroški.

Vendar sistemov bodo morali razvija, kot tudi. Pristopi za izmenjavo podatkov , kliničnega preskušanja design, in regulativne procese bo vse lahko vpliva digitalizacije. Za uresničitev obljube prilagojene zdravstvenega varstva, je celoten sistem - od tega, kako bomo razvili terapije na način nege, ki je podal do bolnikov - je, da se razvija.

Moji otroci so zelo bolne in oni so zelo krhek," pove SEBE. In mi smo veliko bolnišnico, in smo se otroci vsako leto umre od gripe in to je uničujoče vsakič, ko se to zgodi." Položaj govori pomen cepiv kot družbeno prakso: Ko bolnišnice priznati, bolniki z zelo nalezljiva in potencialno usodne bolezni, postavlja druge bolnike s tveganjem, še posebej, če tiste bolnike, ki ne morejo priti cepivo vzdrževati jih varen zaradi svoje bolezni.

Kaj je bolj, UCLA neurologist Bruce Dobkin povedal Undark, rezultati na kratko poročali v medijih morda predlagal zdravljenje sploh ne dela. Dobkin opozoril na prejšnjih poskusov testiranje drugi možni načini zdravljenja poškodbe hrbtenjače, in Stemirac ugotovitve so točno rezultatov smo ugotovili pri bolnikih, pri randomiziranih kontroliranih preskušanj — v nadzorne skupine," je dejal. Da je za bolnike, ki se injicira z Stemirac je zdelo, da ne, kot tudi bolnikov, ki so dobili placebos v teh prejšnjih poskusov.

Pravi ljudje, ki so nedavno utrpeli poškodbe hrbtenjače, kot Kusachi, ranjenih visoko potapljač, in drugi v Stemirac sojenja, pogosto so pomemben naravni izboljšanje v naslednjih nekaj mesecih — točno obdobje, ki ga pokriva sojenja. Možno je, bolniki so preprosto naravno zdravljenje, pravi, vendar brez kontrolne skupine in dvojno-prikrivanje , to je težko povedati.

Kakovost-prilagojenih let življenja (QALY) in (disability-adjusted life year (DALY) meritve so podobni, vendar upošteva, ali je bila oseba zdravi po diagnozi. Poleg tega, da se je število izgubljenih let zaradi prezgodnje smrti, te meritve dodaj del izgubljenih let, da je bolan. Za razliko od YPLL, te meritve kažejo, obremenitev ljudi, ki so zelo bolni, ampak kdo živeti normalno življenjsko dobo. Bolezen, ki ima visoko smrtnost, vendar nizka umrljivost, ima visoko DALY in nizko YPLL. V letu 2004 je Svetovna Zdravstvena Organizacija izračunal, da se 1,5 milijarde eur (disability-adjusted life years so bile izgubljene, bolezni in poškodbe. 30 V razvitem svetu, bolezni srca in možganska kap povzroči najbolj izgubo življenja, vendar nevropsihiatrične bolezni kot so huda depresivna motnja povzroči najbolj izgubljenih let, da je bolan.